Tuesday, September 12, 2006

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ

Χτες το βράδυ μύριζε καινούρια τσάντα και βιβλία και γόμα και εγγραφή στο φροντιστήριο αγγλικών και εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι που ένιωθες όταν δεν ήξερες τι σε περιμένει αλλά τελικά ανακάλυπτες ότι τα πράγματα ήταν απλά.Διάβασε τα μαθήματά σου σαν καλό παιδί και όλα θα πάνε καλά.Τα διάβαζες και πήγαιναν.Στη χειρότερη περίπτωση ερωτευόσουν τον καθηγητή Χημείας (έχουν κάτι οι χημείας,χημικό).Αλλά δεν ήσουν μόνο εσύ.Ήταν όλη η τάξη.Τώρα αν κάνεις αυτό το λάθος είσαι μόνος σου.Κι όσο και να διαβάσεις τίποτα δεν πάει καλά.Ίσα ίσα η φιλοσοφία κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα και η λογοτεχνία πιο μελαγχολικά.Και αρχίζεις να αναπολείς τις στιγμές που προσευχόσουν να σε προσπεράσουν για να γίνεις επιτέλους μεγάλος.Για να έχεις δικαίωμα στα μυστήριά τους και στα σκοτεινά τους.Και τώρα που εισήλθες σ'αυτά κάτσε στο Αλκατράζ σου.Κοίτα τα παιδάκια και επανάλαβε με νόημα "εκεί που ήσουν ήμουνα κι εδώ που είμαι θα'σαι" μέχρι να βρεθεί κάποιο να σε αποστομώσει με το θράσος του "Ναι, αλλά εσύ δεν θα'σαι".

4 comments:

candyblue said...

και ίσως να μην θες να είσαι. Εγώ ακόμα δεν θέλω. Δεν με τραβάει τόσο ο αόριστος της μνήμης,ιδίως τα θρανία. Με τίποτα δεν θα ήθελα να ξαναγύριζα εκεί πίσω.

Και γενικά μου αρέσει ακόμα το τι θα βρω εκεί μπροστά
ίσως γιατί ακόμα ακούω το περίφημο
"εκεί που ήσουν ήμουνα κι εδώ που είμαι θα'σαι".

Λίγα τα ξέφωτα στον ουρανό του παρελθόντος που με κάνουν να ψηλώσω το βλέμμα μου και να τα αναζητήσω προσευχόμενη σε κάτι που πέρασε και πάει


Και κοίτα...να που με άφησε μισή.

Παράξενος said...

Με εκφράζει απόλυτα η μελαγχολική διάθεσή σου.
Θυμάσαι τη φωτογραφία με το πολυβόλο-μπαζούκας;
Άρχισε να ποροβολείς.
Κάποιος ας κάνει επιτέλους κάτι.

porter said...

Θα είσαι!

alex said...

@candyblue πάντα θες να είσαι.Είναι ένστικτο το να υπάρχεις.

@paraxene δεν έχω δύναμη να πατήσω τη σκανδάλη

@Γούρι δυστυχώς δεν είμαστε για πάντα.Κι αυτό ίσως υποκινεί το μηχανισμό της ευτυχίας.

About Me

My photo
Δεν νομίζω ότι αποδίδομαι εύκολα και μάλιστα σε 1200 χαρακτήρες (όσο καλοί κ αν είναι αυτοί)