Wednesday, September 17, 2008

SPOOKY

data.tumblr.com/G6je7Uvkl1n4at0fW6RRyhaj_500.gif

Bρήκα αυτό σε ένα site νυχτιάτικα και δεν μπορώ να κοιμηθώ.

12 comments:

eryx-t said...

τώρα καταλαβαίνεις γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι;

alex said...

Πάλι δεν καταλαβαίνω...Ανεπίδεκτη

eryx-t said...

Δε μου λες καθε βράδυ πας και βρίσκεις εφιαλτικά κλιπάκια; Μήπως πιάνεις και τον Stephen King για να σε νανουρίσει;
Αυτό με το κουνέλι δεν άντεξα να το δω ολόκληρο με διέλυσε!

Επεξηγηματικά ως προς το προηγούμενο: εσύ δεν είσαι που παρατηρείς στο προηγούμενο ποστ ότι οι άνθρωποι [καμμιά φορά] παντρεύονται γιατί φοβούνται να μοιμηθούν μόνοι τους το βράδυ;
Έτσι είναι, όπως οι βάρβαροι, μια κάοια λύσις.

alex said...

Nαι, κατάλαβα τον συσχετισμό με το post.Εννοούσα ότι δεν διανοούμαι να παντρεύεσαι κάποιον για να φυλάει την πόρτα σε συνδυασμό με άλλους ευτελείς λόγους.
Σορυ.Το κλιπ ήταν λίγο αρρωστημενο τω όντι.Απλώς μου άρεσε το τραγουδάκι.Μαρέσει η εικόνα ενός λαγού με κόκκινα μάτια ακινητοποιημένου από τα φλας αυτοκινήτου κι ο Υορκε το τραγούδησε τόσο φαλτσο-ωραία. Πόσες φορές νιώθεις έτσι στη ζωή σου? Μετρημένες στα δάχτυλα (του μονόχειρα με ένα δάχτυλο).

eryx-t said...

Μην υποτιμάς τους ευτελείς λόγους. Όλα τα μεγαθήρια των ιδεών πατάνε πάνω σε ευτελείς λόγους.
Και το ρόλο τους τον αναγνωρίζουμε συχνά πολύ αργά. Μ' αρέσει πολύ όπως το είπε ο Καρυωτάκης κατά τη virtual αυτοκτονία του: "ω, ταπεινή τέχνη [...] πόσο αργά δέχομαι το δίδαγμά σου!" (δεν είναι αμέσως το ίδιο αλλά υπάρχει αναλογία).

Πάντως εγώ έναν λαγό που συνάντησα με το αυτοκίνητο φέτος μια νύχτα σε έναν χωματόδρομο, δεν τον είδα καθόλου να μένει ακινητοποιημένος στα φώτα του αυτοκινήτου. Είχε πλάκα γιατί έτρεχε να φύγει αλλά έτρεχε εκεί που φώτιζαν τα φώτα δηλ. στο δρόμο. Όταν σταμάταγε σταμάταγε στην άκρη εκεί που τα φώτα φώτιζαν λίγο. Στο τέλος είχε καταλαχανιάσει...
Σημειωτέον κόκκινα μάτια έχουν τα κουνέλια και μάλιστα τα οικόσιτα. Λαγοί όσο και αγριοκούνελα έχουν "κανονικά" μάτια.

alex said...

Ποιητής, φυσιολάτρης, γνώστης λεπτομερειών του σύμπαντος...Τι θα κάνω.θα γίνω σαν το κουνέλι που τοσκασε απτο σπίτι και συνάντησε τα φλας του αυτοκινήτου.

ΥΓ: Είπε η ανώνυμη παντρεμένη πεθαίνοντας: Τι εννοείς θα μπορούσα να έχω βάλει συναγερμό?

eryx-t said...

χα-χα, ποιός είναι αυτός ο "γνώστης των λεπτομερειών του σύμπαντος"; κανας απατεώνας θα είναι!

οι λεπτομέρειες του σύμπαντος μου αρέσει πολύ σαν έκφραση... εδώ που τα λέμε όλοι μας κάποιες λεπτομέρειες του σύμπαντος γνωρίζουμε.

Αλήθεια, το παντρεμμένη έχει γίνει συνώνυμο του ξανθιά; :)
Και ο συναγερμός σε τί θα ωφελούσε; να μη φοβάται να κοιμηθεί το βράδυ; ... μα οι φόβοι δεν έρχονται από έξω, από μέσα έρχονται. Και ένα μέτρο όπως ο συναγερμός λειτουργεί νομίζω κάπως σαν τάπα, να τους κλείνει μέσα.

Δες κι ετούτο, έπεσε στην αντίληψή μου εχθές... ενδιαφέρον!

alex said...

Έχεις δίκιο.Από μέσα έρχονται.Με τον εαυτό τους φοβούνται να μένουν μόνοι.

Θα συμφωνήσω με τον καθηγητή και τα χωριστά κρεβάτια πάντως.

alex said...

To eryx-t τι σημαίνει?Μην το παραεξηγήσεις, μαρεσουν τα μυστήρια.

eryx-t said...

Θα σου δώσω πάλι ένα link με διάφορες εκδοχές.
Το βρήκα σε μυθολογία (δες κι εδώ- δεν είναι κανένα ένδοξο πρόσωπο αλλά έχει τα ατού του). Το επέλεξα για τον ήχο και τη μορφή του κι ακόμη για το ότι δεν είναι κοινό. Ακόμη έχει διάφορες ενδιαφέρουσες σχέσεις/αναλογίες με το κατά κόσμον όνομα μου. Μια παρόμοια (όχι ίδια) ηχητική συγγένεια έχει ας πούμε και με το "άλεξ": φωνήεν-σύμφωνο-φωνήεν-σύμφωνο, ο τόνος στην πρώτη συλλαβή, τελειώνουν σε σε "ξ".
Το "t" προστέθηκε εξ ανάγκης, έχει όμως κι αυτό μια μορφική και μια συμβολική σχέση. Κι ακόμη κυκλοφορώ με ΧΤ... χα-χα!

Το ωραίο είναι να επιλέγεις κάτι με μια γενική ιδέα/εντύπωση στο μυαλό σου και να ανακαλύπτεις έπειτα αναλογίες και άλλες υπόγειες συνδέσεις και συγγένειες.

alex said...

Αυτό με εκνευρίζει στην μυθολογία.Οι πολλές εκδοχές είναι κουραστικές.Θέλω να μάθω πώς πέθανε .Παλεύοντας ή πετρωμένος?Και η περιέργειά μου δεν θα ικανοποιηθεί ποτέ.Αλλά μαρέσουν και τα μυστήρια.Ούτε εγώ δεν βγάζω άκρη με μένα.

eryx-t said...

Κοίτα, μπορεί ούτε το ένα ούτε το άλλο. Μπορεί και να πέθανε σε συνθήκες μη ανακοινώσιμες. Γιός της Αφροδίτης ήταν εξάλλου. Και μάλιστα το ιερό της Ερυκίνης Αφροδίτης στο βουνό Έρυξ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μέχρι και στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς λένε. Που ξέρεις;

About Me

My photo
Δεν νομίζω ότι αποδίδομαι εύκολα και μάλιστα σε 1200 χαρακτήρες (όσο καλοί κ αν είναι αυτοί)